PeltiKaton maalaus

Peltikaton maalaus Joen Maalareiden tyylillä! Mukavaa, että tutustut aiheeseen peltikaton maalaus ennen kuin annat luvan kiivetä katollesi.

Keväästä toiseen heräämme talviunilta uuteen maalauskesään iloisin ja reippain mielin täynnä uutta energiaa. Maalaamme pääasiassa peltikattoja omakotitalojen huoltotarpeisiin. Katon maalaus – tilaa tästä.

Peltikattoprofiileista vaihtelua arkeemme:

Vaihtelua pensselin liikkeeseen katon maalauksessa tuovat erilaiset kattoprofiilit, esimerkiksi tiilikuvioiset peltikatot, konesaumatut- ja aaltokuviolliset. Konesaumattu profiili mahdollistaa saumojen välissä maalaustelan pyörittelyn, mutta saumat edelleen kaipaa pensseliä. Sen sijaan lähes kaikki muut kattoprofiilit vaativat yksinomaa pensseliä, jotta maalipinnasta saadaan riittoisa. Siis kattoprofiilista riippumatta aina kun maalaamme kattoja, pinnoitamme kaiken käsityönä pienintäkään nurkkaa unohtamatta. 

Pensselit vs. ruisku?

Käytämme ainoastaan pensseliä ja telaa. Emme voi suositella kenellekään ruiskumaalausta epätasaisemman maalipinnan ja sen sotkuisuuden takia. Vuosikymmenten kokemus on osoittanut jo useille ammattilaisille käsityön edut ruiskumaalaukseen, mutta valitettavasti kaikki urakoitsijat eivät vieläkään toimi riittävän asiakaslähtöisesti katon maalauksia suunnitellessaan. Ruiskumaalaus on varsinkin suurempien kattojen kohdalla verrattain nopeampi tapa ”hoitaa sama asia”, mikä näkyy tietenkin huonompana laatuna. Katon maalaus käsityönä tehtynä on monin verroin laadukkaampi tapa hankkia katolle pitkä käyttöikä. 

Värimaailma on vapaasti valittavissa:

Tässä vain muutamia Tikkurilan värimalleja, joista suomalaisten kestosuosikkeina tumma ruskea värikoodilla RR32 js hieman sinertävä ns. grafiitin harmaa RR23. Asuinalueesta riippuen myös punaista ja mustaa on käytetty paljon. Asemakaavasta voit tarkistaa onko alueellasi rajoituksia katon maalauksen värin suhteen. Entisen värin kanssa sama sävy on ainaskin turvallinen vaihtoehto. 

Vanha konesaumattu peltikatto on uuttakin vahvempi:

Jos kattosi on rakennettu ennen 90-lukua, on se todennäköisesti ”vahvempaa” eli paksumpaa peltiä. Ennen vanhaa kattoihin käytettiin yksinkertaisesti enemmän rautaa ja olisi silkkaa luonnon haaskausta purkaa tällainen harvinaisuus metallinkierrätykseen. Maalaamalla vanhasta katosta saadaan uuden veroinen näöltään ja uuttakin ehompi käyttöiältään. Pelti voidaan edelleen maalata uudelleen ja uudelleen, joten normaalisti konesaumattu peltikatto kestää usean sukupolven ajan. Tässä yksi hyvä syy lisää miksi teemme työtämme. Luonto kiittää, aina  lastenlapsille asti riittää säänsuojaa ja kattoremontista säästetyt varat voi käyttää järkevämpiin sijoituskohteisiin. Katon maalaus on ehkä helpoin tapa säästää rahaa ja ympäristöä, jos kattoremontti olisi ajankohtainen. 

Tilaa nyt katon maalaus

Toteutamme tilauksesta tiilikaton- , peltikaton- ja huopakaton maalaukset. Toisinaan haluttu perusparannus kattorakenteille saadaan pesemällä, joskus mukaan liitetään luontevaksi osaksi pesun jälkeinen pinnoitus eli katon maalaus. Useimmiten pinnoitus tarkoittaa kattotiilien tai -peltien uudelleen maalaamista käsityönä. Kesästä toiseen tiimimme on saanut osakseen runsasta työniloa asiakkaidemme positiivisesta palautteesta ja tarpeiden ja toiveiden suunnitellusta toteutumisesta. Tartumme joka ikinen kevät uudella innolla ja avoimella otteella työhön kuin työhön nauttien matkasta. Olethan yhteydessä!

Peltikaton maalaus

Maalasimme Joensuussa kuurnankadulla sijaitsevan liikekiinteistön katon harmaaksi. Maalattu katto ei juuri uudelle häviä, päinvastoin joissain tapauksissa vanha (paksumpaa peltiä) katto maalaamalla saadaan jopa pitempi käyttöikä verraten peltien uusimiseen. 

Katosta poistetaan ruoste normaalisti teräsharjalla hangaten. Pahimmassa tapauksessa ruosteet joudutaan poistamaan oikeaoppisesti kulmahiomakonetta ja sopivaa laikkaa hyödyntäen. Taitavasti toteutettu maalaus jättää jälkeensä vain kaunista pintaa.

Katon voi maalata myös omin konstein. Jos suunnittelet omien käsien likaamista, Tikkurilan maalilinjan opastusvideoista saattaa olla hyötyä:

 

Ota yhteyttä, haluamme palvella!

Katon maalaus